NAPELEM RENDSZEREK

Sokminden változott a napelem megjelenése óta.

MI a napelem?

A napelem rendszer a napenergiát villamos árammá alakítja. A rendszer a fölösleges energiát egy oda-vissza mérő villanyórán visszatekeri, így a szolgáltatótól vett áram mennyisége ennyivel csökken. A rendszer panelekből és inverterből áll. A panelek hasznosítják a napenergiát és egyenáramot készítenek belőle, az inverter ezt felhasználásra alkalmas váltóárammá alakítja.

Hatékonyság

A mai napelem panelek ma már nem igényelnek közvetlen napsütést, ezáltal jelentősen nőtt a hatékonyságuk. 
Ezen túl fontos tényező a megfelelő tájolás, a dőlésszög, a különböző tájolású tetőkön való eloszlás aránya, az árnyékoltság. Ennek felmérését árajánlat kérés után személyesen elvégezzük, hogy ne érjék meglepetések.

Mikor ajánljuk a napelemet?

A napelem alkalmazása szinte bármilyen funkciójú épületen gazdaságos. Az elmúlt 10 évben annyit esett a rendszer ára, hogy ma már 7-10 év alatt a telepítési költség megtérülésével, utána 0 Forintos villanyszámlával számolhatunk.

Ahol a napelem biztosan megtérül:
Bárhol, ahol lehetőség van elegendő panel elhelyezésére NEM Északi tájolással földön vagy tetőn, árnyéktól mentesen.

Rendszerünkről

Panelek
Sokak meglepetésére a kínai cégek megújuló energiában a világ élvonalába emelkedtek. A napelem gyártók közül a CSUN paneljeit áruljuk, melyre 25 év teljesítmény-garancia vonatkozik. Ez azt jelenti hogy 25 év múlva a panel a gyári értéknek legalább 80%-át fogja termelni. A gyakorlatban azonban az évtizedekkel ezelőtt telepített, régi technológiájú panelek ezt felülmúlják, így ez fokozottan várható az újabb típusoktól.

Inverter
A napelem rendszer hatékonyságát meghatározza az inverter. Az általunk forgalmazott Growatt inverterek akár 20 év garanciával is vásárolhatók. Hatékonyságuk, ár/érték arányuk kiváló. 

A szerelés minősége
A panelek és inverter élettartama csak 50%-ban függ a gyártási minőségtől. A másik 50%-ot a telepítés minősége adja. Szerződéses partnerünk az ország egyik legnagyobb napelemes cége szakképzett szerelőgárdákkal.