NAPELEM RENDSZEREK

Sokminden változott a napelem megjelenése óta.

MI a napelem?

A napelem rendszer a napenergiát villamos árammá alakítja. A rendszer a fölösleges energiát egy oda-vissza mérő villanyórán visszatekeri, így a szolgáltatótól vett áram mennyisége ennyivel csökken. A rendszer panelekből és inverterből áll. A panelek hasznosítják a napenergiát és egyenáramot készítenek belőle, az inverter ezt felhasználásra alkalmas váltóárammá alakítja.

Hatékonyság

A mai napelem panelek ma már nem igényelnek közvetlen napsütést, ezáltal jelentősen nőtt a hatékonyságuk. 
Ezen túl fontos tényező a megfelelő tájolás, a dőlésszög, a különböző tájolású tetőkön való eloszlás aránya, az árnyékoltság. Ennek felmérését árajánlat kérés után személyesen elvégezzük, hogy ne érjék meglepetések.

Árajánlat kérése (az EU-Solar honlapján)

Mikor ajánljuk a napelemet?

A napelem alkalmazása szinte bármilyen funkciójú épületen gazdaságos. Az elmúlt 10 évben annyit esett a rendszer ára, hogy ma már 7-10 év alatt a telepítési költség megtérülésével, utána 0 Forintos villanyszámlával számolhatunk.

Ahol a napelem biztosan megtérül:
Bárhol, ahol lehetőség van elegendő panel elhelyezésére NEM Északi tájolással földön vagy tetőn, árnyéktól mentesen.

Rendszerünkről

Panelek
Sokak meglepetésére a kínai cégek megújuló energiában a világ élvonalába emelkedtek. A napelem gyártók közül a CSUN paneljeit áruljuk, melyre 25 év teljesítmény-garancia vonatkozik. Ez azt jelenti hogy 25 év múlva a panel a gyári értéknek legalább 80%-át fogja termelni. A gyakorlatban azonban az évtizedekkel ezelőtt telepített, régi technológiájú panelek ezt felülmúlják, így ez fokozottan várható az újabb típusoktól.

Inverter
A napelem rendszer hatékonyságát meghatározza az inverter. Az általunk forgalmazott Growatt inverterek akár 20 év garanciával is vásárolhatók. Hatékonyságuk, ár/érték arányuk kiváló. Az inverterek hibátlan működését az Eu-Solar zrt. folyamatosan monitorozza. Probléma esetén a hiba 24 órán belül megoldásra kerül vagy 72 órán belül cserekészülék biztosításával elszállítják javításra a garanciális invertert. A rendszer így nem esik ki a termelésből.

A szerelés minősége
A panelek és inverter élettartama csak 50%-ban függ a gyártási minőségtől. A másik 50%-ot a telepítés minősége adja. Az EU-Solar zrt. szerelte az ország legtöbb rendszerét, az általuk oktatott szerelőcsapatok magas szintű tudással rendelkeznek.

Árajánlat kérése (az EU-Solar honlapján)

Partnerünk az EUSolar zrt.

Piacvezető

Az EUSolar zrt. a legnagyobb tapasztalattal rendelkező, magyar tulajdonú napelemes cég hazánkban. Egyedülálló szerelői képzést tart partnereinek, hogy a felszerelt rendszer évtizedekig megbízhatóan működjön.

Megbízható termékek

Tapasztalataik és kutatásaik alapján mindig a legjobb ár/érték arányú napelemeket ajánlják, melyben fő szempont a hatékonyság és tartósság. Inverterben a GroWatt cég termékeit forgalmazzák, mely egy stabil anyagi háttérrel és piacvezető technológiával rendelkező kínai cég.

Stabil szervízháttér

Elegendő tőkével, nemzetközi könyvvizsgálati minősítéssel, szervízpartnerekkel és állandó árukészlettel rendelkezik, hogy az esetleges garanciális problémák 19 év múlva is gyorsan megoldódjanak.