website

daikin klíma kecskemét, Kecskemét hőriadó -

A klímaszerelés szempontjai Kecskeméten

Kecskemét lakosságát is érinti az évről évre fokozódó meleg. Ami eddig elviselhető volt, az mostmár álmatlan éjszakákban nyilvánul meg. Ilyenkor az egyetlen megoldás a klimatizálás. Nem mindegy azonban, hogyan és hova kerül telepítésre a klíma.

A kültéri elhelyezése

A klíma kültéri egységének elhelyezésekor több szempontot figyelembe kell vennünk. Kecskeméten számos műemlék minősítésű épület van, ilyenkor az építési hatóság engedélye szükséges. A város belső területein a nem műemlék jellegű épületeknél is érdemes előre tájékozódni - az utcafrontra sokszor tilos klímát telepíteni. Van ahol - ha van rá lehetőség - a belső udvar vagy a terasz a megoldás. A lakóközösséggel is fontos egyeztetni elképzeléseinket!

Zajhatás

A klíma keltette zaj függ a telepítés minőségétől és a klíma minőségétől is. Egy sűrűn lakott területen könnyen megzavarhatjuk a szomszéd nyugalmát a gyenge minőségű készülékkel. Ilyen esetekben általában Daikin készülékeket ajánlunk, alapos rezgéscsillapítással. Kecskemét lakótelepein számos elégedett ügyfelünk használja a Daikin Sensirát

Kondenzvíz

Szintén nagyon fontos a klímában keletkező víz megfelelő elvezetése. Kecskeméten sokszor láttunk olyan megoldást ahol a klíma a járdára csöpög. Ez kellemetlen a járókelőknek és kárt okozhat az épület lábazatában is. A szakmailag helyes megoldások a következők:

csatornába vezetés - sajnos ritkán van kültéri csatornalefolyó a szerelés helyén;
bekötés lakásban levő lefolyóba - ez sokszor nem megoldható vagy csak nagyon drágán / esztétikailag csúnyán;
csepegtetés zöld területre - ez az egyik legjobb megoldás, ha nem vagyunk túl magasan akkor általában megoldható;
• csepegtetés vödörbe - kevésbé kényelmes megoldás de néha sajnos nincs más mint a napi ürítéssel használt vödör.

Ha ezeket figyelembe vesszük, megőrizhetjük a békét a lakókkal és a kecskeméti építési hatósággal, biztosítva nyugodt alvásunkat. Amennyiben szakmai tanácsra van szüksége, ingyenesen felmérjük kecskeméti ingatlanját. Itt pedig tájékozódhat klímaszerelés árainkról.