website

Daikin Sensira teszt 2023.

daikin klíma kecskemét, daikin klíma teszt, daikin sensira teszt, daikin sensira vélemények -

Daikin Sensira teszt 2023.

Egy tél tapasztalatai: Daikin Sensira FTXF-D / RXF-D vélemény.

Bemutatás

A Sensira a Daikin belépő komfortklímája alap szolgáltatásokkal, meglepően jó fűtéssel. A Daikin FTXF széria made in Törökország, míg az FTXC made in Malájzia. Mi a török FTXF Sensirát teszteltük. A "D" az évjáratot jelöli, most jön majd az "E", ha lesz frissítés.

Dizájn

A beltéri készülék burkolata egyszerű de nagyszerű, szeretjük. 3.5kW-ig egy terelőlapáttal rendelkezik, felette duplával. Ez a huzathatás csökkentésében hasznos. Hőmérséklet kijelzés nincs a készüléken. Az előlap könnyen felnyitható a szűrő tisztításához. 

Minőség

Csak ismételni tudom a Comfora teszt során leírtakat. Vesszőparipám a műanyag minősége. A Sensira hozza azt amit a Comfora is. A műanyag egész télen alig volt hallható. Tudni kell hogy a fűtés üzemmód egy keményebb műanyaggal ellátott klíma esetében hangos reccsenéseket képes produkálni. A Daikinnál ez minimális.

A kültéri itt is halkabb mint a kínai vetélytársaké ebben az árkategóriában. A tapasztalatok alapján ez így is marad az évek során. Plusz pont.

Szerelőként kevés problémával találkozunk a Daikinokkal, ezen igazából nincs mit részletezni.

Funkciók

A készülék a kínaiakkal összehasonlítva alap szolgáltatásokra képes. Légterelés fel-le, fűtés -15C fokig, halk működés, és kb. ennyi.

A wifi modul feláras, jelenleg 20.000 Ft. Fűtésre való használat esetén a wifi kötelező! Annyit könnyít a mindennapokon hogy mindenképpen megéri. Az Onecta mobil alkalmazásban nem is a távvezérlés a fontos hanem inkább az időzítés. Mi kisbabával a napszaknak megfelelően előre beállítottuk: fürdés előtt fűtsön erőteljesebben, aztán kicsit vegyen vissza, éjszaka még jobban vegyen vissza, nappal pedig egy közepes hőfokot tartson. A fogyasztásban a jól megtervezett üzemeltetés hatványozottan megtérül!

A távirányítóval csak fokonként lehet állítani a hőmérsékletet, de az applikációval ez kibővül fél fokra amire szükség lehet. A klímák hőmérséklet szabályozása nem olyan pontos, néha pont ez a fél fokos beállítás hiányzik.

A használati útmutató magyarul nem jár a készülékhez, azt online lehet letölteni.

A Daikinnál nincs csepptálcafűtés ami nélkül nagyon jól elvannak fűtés üzemmódban. Ez egyedül akkor jelent problémát, amikor a téli kondenzvizet a kültériből fagyos időben el akarjuk vezetni csőben. Ilyenkor egyedi megoldásra van szükség.

Energiafogyasztás

Természetesen erre voltam a leginkább kíváncsi. A tesztpéldány egy 5kW Sensira volt, 65 négyzetméter egybe nyitott teret fűtött. 44cm szigeteletlen téglafal, 27cm födémszigetelés, 10cm aljzatszigetelés, kétrétegű ablakok. A helyiség hossza 12 méter. A kültéri egység kondenzvize szabadon csöpögött egy vödörbe.

Az 5kW Sensira maximum 7,7kW teljesítményre képes ami igen combos a konkurenciát figyelembe véve. Éreztük is, hogy nem okozott neki gondot egy ekkora helyiség. A legalacsonyabb hőmérséklet az elmúlt télen nálunk -8C volt, ekkor vettem észre annyit hogy a szobában másfél fokkal hidegebb volt mint a beállított érték. Már nem bírt 24C fokot tartani ami nem is csoda hiszen erősen alul lett tervezve. A klímák -10C fokon általában már csak fele teljesítményre képesek fűtésben, így ez a kis csökkenés számomra nagyon meggyőző eredmény!

A mérési eredmények az applikáció alapján készültek de a fogyasztást az elején külső eszközzel is ellenőriztem.

Beállítások (nem a távirányítón beállított érték hanem a szobában mért célhőmérséklet!): 
Nappal 24C, éjszaka 21C

Fogyasztás tekintetében a következőket tapasztaltam (napi átlaghőmérséklet / napi fogyasztás kWh):
+12C / 1 kWh 
+7C / 3.8 kWh 
+1C / 5.5 kWh
-2C / 8 kWh

Fogyasztás összesen 2022. szeptember 30. - 2023. május 1.
630 kWh

Nem rossz, ugye? 

Technikai adatok

Hűtés: -10C - +48C között
Fűtés: -15C - +18C között
R32 töltet: 10 méterig
Energiahatékonyság: A++ / A+
Súly (2,5kW / 3,5kW / 5kW) kg: 24 / 24 / 46

Fűtési teljesítmény (-15C fokon / +7C fokon / maximum) kW:
FTXF25D / RXF25D 2,5 kW készülék: 1.3 / 2.8 / 3.7
FTXF35D / RXF35D 3,5 kW készülék: 1.3 / 3.5 / 4.4
FTXF50D / RXF50D 5 kW készülék: 1.7 / 6 / 7.7


Éves hűtési fogyasztás átlagos épületben kW:
FTXF25D / RXF25D 2,5 kW készülék: 135
FTXF35D / RXF35D 3,5 kW készülék: 188
FTXF50D / RXF50D 5 kW készülék: 282

Éves fűtési fogyasztás átlagos épületben kW:
FTXF25D / RXF25D 2,5 kW készülék: 818
FTXF35D / RXF35D 3,5 kW készülék: 885
FTXF50D / RXF50D 5 kW készülék: 1585

Érdekes plusz adat még, hogy a kisebb, 3,5kW Sensira kültérije csak 24 kg. A fizika törvényei a klímákra fokozottan érvényesek: ha "van benne anyag", több hőt tud leadni (vagy elvonni). Fűtős készüléket kínaiban 30 kg fölött merek ajánlani, a 3,5kW Sensira viszont ügyfeleink visszajelzése alapján elképesztően jól hozza a nehezebb kínaiak teljesítményét. Ezt hívják japán minőségű méretezésnek. Elnézést az ömlengésért. 

Ár/érték

A Daikin Sensira a középkategóriában játszik a csepptálcafűtéses, okosabban vezérelt kínaiakkal szemben. Szolgáltatásban gyengébb, viszont minőségben a Daikin mindig a kedvencem volt. Az elmúlt tél tapasztalata alapján nyugodt szívvel ajánlom ott ahol nem kell téli cseppvízelvezetést kialakítani, szerintem nem okoz csalódást. A wifi kicsit megdrágítja de annyival növeli a használati értékét hogy mindeképp érdemes hozzácsapni. Szerintem a Daikin bebizonyította hogy ebben az árkategóriában egy nagyon jó választás lehet. Aki fűtésre is használja a klímát, ott fokozott jelentőséggel bír az összeszerelési minőség, mert a fűtés elég jól amortizálja a készülékeket.

DAIKIN SENSIRA

Klímaszerelés nélkül is megrendelheti országos kiszállítással. Kérjen ajánlatot, megéri! +36204980815

Kinek ajánljuk a Daikin Sensirát?

A Sensira jó választás lehet azoknak akiknek nincs szüksége oldalirányú automata légterelésre és téli cseppvízelvezetésre. Kategóriájában halk és megbízható japán készülék re vágynak hűtésre és - kompromisszumokkal - fűtésre.

Dizájn:   
Minőség: ⭐⭐⭐
Komfort: 

Fogyasztás: ⭐⭐⭐

Ami tetszik

  • csendes működés
  • elegáns dizájn
  • jó fogyasztás

Ami nem tetszik

  • a távkapocs nem termosztátos
  • faltól eláll a beltéri

Értékelésünk: 

 

A Daikin Sensira készülék megvásárolható webáruházunkban.