website

Gree Pulse klíma teszt

gree klíma teszt, gree klíma vélemények, gree pulse teszt, gree pulse vélemények -

Gree Pulse klíma teszt

A Gree Pulse a Gree cég egyik legújabb klímája hűtésre és átmeneti fűtésre. Gyanútlanul kezdtünk az első 3.5kW-os telepítésébe és megdöbbentünk. Nem titok: pozitívan.

Dizájn

Egyszerűbb forma, semmi túlzás. Nálam klímák terén a dizájn nem szokott mély nyomokat hagyni, kivéve persze a jó kis szögletes retro stílust. Ez nem olyan, de nincs is agyonkerekítve. Esztétika jó, a burkolatok nem sorjásak, a műanyag könnyen tisztítható. Szerelőknek jó hír: a tartókonzolon olyan hosszított lyukak vannak amik segítik a vízszintezést egy gyengébb minőségű falazaton is. Hihetetlen hogy ez a legtöbb esetben nem elérhető opció. 

A kültéri egység masszív kis darab. Egyébként még mindig csak egy doboz a falon.

A távirányító nekem kifejezetten tetszik. Sok béna távkapoccsal találkozunk de ez nem tartozik közéjük. A reakcióideje jobb mint általában a többieké.

Gree Pulse 3.2kW klíma szett Kecskemét

Minőség

A minőség... 

Elkezdtük a szerelést, és a gép folyamatosan kellemes benyomást keltett bennem. Érezhető volt hogy sok energiát fordítottak a tervezésére. Ott kezdődött hogy egész egyszerűen minden kézre állt. Minden egyértelműen jött le és egyértelműen került vissza a helyére: nem kellett feszegetni, erőltetni, kireszelni ;-), minden elfért ott ahol el kellett férjen. Meglepő, de ez manapság nagy szó: az átgondolatlanság az uralkodó divat. Az elektromos bekötések paneljai nem akartak leszakadni (egy márkát pl. ezért vettünk ki nemrég a kínálatunkból), a műanyag nem nyiszeg, nem recseg. A burkolatvédő fóliákat nem foggal körömmel kell lekapargatni hanem szépen lejönnek...köszönjük! Szóval hagyott minket dolgozni a Pulse.

Folyamatosan dícsérve volt munka közben, de nem gondoltuk hogy a folytatás is ez lesz.

Bekapcsolásakor a venti nem kezdett dolgozni amíg nem volt miért: ezt sem minden klíma tudja ám. Amikor viszont elindult a beltéri, nagyon minimális hangerőt tapasztaltunk: szinte kedvesen simogatott minket a lágy fuvallat...vagy valami ilyesmi költői hangulatba kerültem. Persze ez csak a kisebb egységekre igaz, az 5kW-os az már nem költői darab.

A két légterelő érezhetően hatékonyabban irányítja felfelé a levegőt mint a szimpla légterelősök, kanapé fölé jó választás. A kültéri is halkan duruzsol - nem Daikin szinten de a kínaiak között dícséretes.

Egy szó mint száz, erre a minőségre nem nagy kockázat a hazai importőr által jelenleg biztosított 10 év gari. 

Funkciók

A távirányító tele van hasznos kis gombokkal és ha nyomkodjuk akkor csinálnak valamit. Ez a cikk ma nem a funkció-vadászatról szól, annyit erről hogy a távkapocs a szokásos középkategóriás listát képes aktiválni: termosztátként működő távirányító, függőleges-vízszintes motoros légterelés, 8C temperálás, stb. stb. stb. Wifis a gép, vannak benne hasznosnak mondott szűrők, és az allergiásoknak szánt Cold Plasma iongenerátor ami ha jól emlékszem csökkenti a hűtési teljesítményt. 

Energiafogyasztás

Mennyit eszik? Ha nyomom neki 20, ha nem nyomom 8.
A++/A+ energiabesorolása van de valójában hűtésben nem sokat számítanak a "plusszok": a különbség havonta 1-2.000 Forint lehet. Fűtésnél már jelentősebb lenne a különbség de ez a gép nem fűtésre termett. A tavaszi -és őszi rásegítést tökéletesen megoldja de télen be kell gyújtani a szomszéd erdejéből lopott fával.

Ár/érték

A Gree klímákat szeretjük, a Pulse-t nagyon. A mai árakon, ha nem fontos az oldalirányú légterelés, lehet hogy inkább egy olcsóbb Gree klónt választanék helyette. Ha belefér plusz 30-40.000 Forint, akkor viszont jó választás. Sokat felraktunk, gondtalanul működnek.

 

GREE PULSE AKCIÓ

Klímaszerelés Budapesten és Kecskeméten! Országos szállítás! +36204980815

Kinek ajánljuk a Gree Pulse szériát?

A Gree Pulse azoknak lehet jó választás, akik csendes klímát szeretnének kint és bent egyaránt, hűtésre és kiegészítő fűtésre, oldalirányú motoros légtereléssel, plazmaszűrővel, ajándék kiscicával.

Dizájn:    
Minőség:    ⭐ 
Komfort: 
     
Fogyasztás:      

Ami tetszik

  • csendes beltéri számos szolgáltatással
  • viszonylag csendes kültéri
  • minőségérzet

Ami nem tetszik

  • megdrágult 

Értékelésünk: 

 

 

A Gree Pulse megvásárolható webáruházunkban.