website

Midea Breezeless teszt

inverteres klíma vélemények, Midea Breeezeless vélemények, midea klíma teszt, midea klíma vélemények -

Midea Breezeless teszt

A Midea Breezeless a cég presztízs klímája. Egyedi dizájn, huzatmentes működés, kedvező fogyasztás, ez az ígéretek fő csapásvonala. De milyen vele az élet a gyakorlatban?

Dizájn

A gép kinézet terén megosztó. Van aki szereti ha görbül a klíma, van aki nem. Mindenképp egyedinek mondható. Maga a beltéri készülék elég termetes, ami egyben segíti a zajtalan működést. A falon szerintem szépen mutat.

A tekert dizájn ugyanakkor a klímaszerelő közösség rémálmává vált: az első szétszedést senki nem felejti el. Az óvatosság miatt mi első alkalommal hárman egy órán keresztül bontottuk. Sok apró mozdulattal, finoman feszegettük, közben mindenhol néztük hogy el ne törjük. A harmadik szerelésnél rájöttünk a varázsmozdulatra, gyakorlatilag néhány másodperc alatt lepattintható a két oldala még falra szerelve is. Ezzel még messze nincs szétkapva a gép de a lényeg megvan.

Minőség

A Breezeless esetében a műanyag jónak tűnik, de azért bizony ropog. A régi tizen éves Mideák műanyagja hagyott kívánnivalót maga után, azóta sokat fejlődtek de a patentok most is rémisztő hangot adnak. Remélhetőleg ez bírni fogja a gyűrődést. A beltéri egyébként nem nyiszeg, nem zörög. 

A kültéri viszont nem tett némasági fogadalmat. Az alapzajok bizonyos helyeken kellemetlenek tudnak lenni. A fűtés üzem leolvasztása is hangosra sikerült. Ez a jelenség nem újdonság, csak nagyon kevés klíma kültérije képes halkabb fűtés üzemmódra és ez még nagyon sok pénzért sem garantált. A megoldás, hogy a fűtésre használt klíma kültérijét a földre kell telepíteni, halkabb lesz. 

Minőség terén azt még nem tudjuk, hogy a régi on/offos gépek élettartamát megközelítik-e a mai inverteres gépek. Ráadásul régebben nem használtuk fűtésre a klímát: a fűtés miatti amortizáció sokszorosan magasabb mintha csak hűtésre használnánk a légkondit. Nagyjából olyan, mint autónál évi 10.000km vs 40.000km futásteljesítmény. Az elmúlt évek tapasztalata alapján mégis okkal remélhetjük a hosszú élettartamot: a középkategória tartósnak tűnik.

Funkciók

Az általános funkciók közé tartozik a huzatmentes működés, a gyors hűtés/fűtés, öntisztítás, öndiagnosztika, szűrők, csepptálca fűtés, automata vízszintes/függőleges légterelés, wifi, follow me, csepptálca fűtés, lamella memória, multi kompatibilis, alvás mód... meg a szokásos szlogenek.

Hogy ezekből kinek mi a fontos, mindenki döntse el maga. Hasznos a gyors üzemi hőmérsékletre való felállás és a follow me, ami azt jelenti hogy a távirányító termosztátként tud működni. Ez kizárólag hűtésben üzemel. Sokaknak kell a wifi, az tényleg hasznos tud lenni. Rendelkezik vírus-baktérium szűrőbetétekkel is, melyeket évente érdemes cserélni és mosni nem, csak porszívózni szabad őket.

A Midea feltalálta a spanyolviaszt: ha lyukakon keresztül megtörjük a légáramlatot, akkor kisebb lesz a huzat. Ehhez született két egyedi terelőlapát. Tényleg marha jól működnek, a kanapé fölé téve nincs hidegérzet, 5 csillag. 

Energiafogyasztás

Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyit fogyaszt a gép? A 8.5 hűtési szezonális hatékonyság kiemelkedően jó. Ez azt jelenti hogy óránként nem eszik 15 Forintot ha csúcson terheljük, ami szinte soha nem történik meg. Ennél kedvezőbb fogyasztás már tényleg csak a csúcskategóriában van dupla ennyiért. Egy 3.5kW 6-os SEER-rel működő légkondihoz képest ez akár 30% energiamegtakarítást jelenthet. 

A fűtés szépen muzsikál. A 4.6 SCOP jelenleg átlag feletti érték. A huzatmentesség itt is jól működik ami nagy előny: a testre érkező meleg levegő ugyanis sokszor zavaróbb mint a hideg.

Ár/érték

A Breezeless a középkategóriába lett pozicionálva. Az ár/érték nagyban függ attól, hogy milyen élettartamot várhatunk, milyen szolgáltatásokat kapunk, milyen fogyasztással, mennyi probléma merülhet fel. A Midea elmúlt években tapasztalt minőségi fejlődése mindenesetre azt vetíti előre hogy kategóriájának megfelelő élettartamra számíthatunk. 

Szolgáltatásai közül a huzatmentes működés az, ami igazán különlegessé teszi. Betehetjük irodába, asztal/kanapé fölé, a hideget észrevétlenül teríti. Ez, és a kedvező fogyasztás önmagában komoly fegyvertény a választásnál. Ugyanakkor a műanyag és a kültéri zajkeltése engem zavart.

MIDEA BREEZELESS AKCIÓ

Kecskeméten és Budapesten szereléssel is! +36204980815

Kinek ajánljuk a Midea Breezelesst?

A Breezeless azoknak lehet jó választás, akik szeretnék kicsit extrázni a kinézetet és hűtésre, vagy akár téli fűtésre használnák a klímát, valódi huzatmentes üzemmóddal. Fűtésre minden esetben a földre telepítés javasoljuk.

Dizájn:
Minőség: 
Komfort: 

Fogyasztás:     

Ami tetszik

  • csendes beltéri
  • tényleg huzatmentes, nem csapja az ember arcát
  • nagyon gazdaságos a hűtés

Ami nem tetszik

  • a távkapocs nem mutatja a szobahőmérsékletet
  • a kültéri hangos tud lenni
  • a műanyag élettartama kérdéses.

Értékelésünk: 

 

Midea Breezeless készülék megvásárolható webáruházunkban.